Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ο Ολυμπιακός κόντρα στην Αρσεναλ (21:45) για νίκη ή ισοπαλία που τον στέλνει στους «16»

Ενενήντα λεπτά και -κατά περίπτωση- μόλις ένα βαθμό μακριά από τους «16» του Champions League, βρίσκεται ο Ολυμπιακός που το βράδυ της Τετάρτης (21:45) υποδέχεται στο κατάμεστο «Γ.Καραϊσκάκης» την Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ. Νίκη ή ισοπαλία τον στέλνουν αυτόματα στην επόμενη φάση, ακόμα και η ήττα σε περίπτωση όμως που δεν κερδίσει η Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο την Αλκμααρ.
Έπειτα από πέντε αγωνιστικές... ο πρωταθλητής Ελλάδας φιγουράρει στην 2η θέση του 8ου ομίλου. Στο Καραϊσκάκη έχει το απόλυτο με δύο νίκες (1-0 με Αλκμααρ και 2-1 με Σταντάρ Λιέγης), ηττήθηκε σε Αγγλία και Βέλγιο, από Αρσεναλ (2-0) και Σταντάρ (2-0), αντίστοιχα, ενώ στην Ολλανδία απέσπασε λευκή ισοπαλία, πλησιάζοντας ακόμα πιο κοντά στον στόχο του.

Ο Βενγκέρ έχει αφήσει στο Λονδίνο τα μεγάλα αστέρια της ομάδας κι η Αρσεναλ θα παραταχθεί με πολλές απουσίες και πολλούς πιτσιρικάδες. Ο Ζίκο δεν εφησυχάζει, τονίζοντας πως «θα προτιμούσα να παίζω με τους βασικούς της Αρσεναλ γιατί εφόσον τα καταφέρουμε δίνει πιο μεγάλη αξία στη νίκη. Αυτό το λέω γιατί ένα τέτοιο γεγονός που μπορεί να δώσει χαλαρότητα στους παίκτες μου. Μπορεί να πιστέψουν ότι μπορεί να κερδίσουν πιο εύκολα».

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος είναι αισιόδοξος και παρότι ο Ολυμπιακός θα είναι ευχαριστημένος με δύο αποτελέσματα, έθεσε ξεκάθαρα τον στόχο. «Παίζουμε με μία μεγάλη ομάδα που έρχεται με τα δεύτερα. Είμαστε αποφασισμένοι να παίξουμε σα να παίζαμε με τους πρώτους. Εμείς θέλουμε να μπαίνουμε στο γήπεδο με στόχο τη νίκη. Αυτό θα κάνουμε και την Τετάρτη. Θα κυνηγήσουμε τη νίκη».

Ο Ζίκο θα παρατάξει τον Ολυμπιακό όπως ακριβώς στα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη και ο Ζαϊρί που προπονήθηκε κανονικά την Τρίτη θα καθίσει στον πάγκο. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Νικοπολίδης, δεξιά ο Γκαλίτσιος, αριστερά ο Ραούλ Μπράβο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος. Στον χώρο της μεσαίας γραμμής θα είναι οι Ντουντού και Μαρέσκα, με τον Γκαλέτι στην δεξιά πτέρυγα και τον Λεονάρντο στην αριστερή. Ο Μήτρογλου θα είναι ο μοναδικός προωθημένος και ο Όσκαρ σε ρόλο επιτελικού μέσου.

Την 18άδα συμπληρώσουν οι Πάρντο, Ντομί, Πάντος, Κ. Παπαδόπουλος, Κατσικογιάννης, Νικλητσιώτης και Ζαϊρί. Ο Ζίκο δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Ντιόγκο, Ντάρμπισαϊρ, Στολτίδη, Τοροσίδης, Λεντέσμα και Ζεβλάκοφ που είναι τραυματίες.

Η Αρσεναλ από την άλλη, έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου και φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μετά από πέντε αγώνες έχει συγκεντρώσει 13 βαθμούς (με 4 νίκες και μία ισοπαλία), έχοντας σημειώσει 12 τέρματα, την ώρα που έχει δεχθεί τέσσερα.

Από την στιγμή που έχει ήδη προκριθεί, ο Βενγκέρ βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους βασικούς του και να δώσει ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής σε κάποιους από τους πολλούς πιτσιρικάδες που διαθέτει στο ρόστερ της. Συγκεκριμένα, δέκα παίκτες κάτω των 18 και προερχόμενοι από την β' ομάδα, συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή των «κανονιέρηδων».

«Έχουν τη δυνατότητα να αποδείξουν ότι μπορούν να παίξουν σε μία δύσκολη έδρα και να δείξουν ότι έχουν την ποιότητα να φορέσουν τη φανέλα της Αρσεναλ», τόνισε ο αλσατός τεχνικός που δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για το αν επηρεαστούν από το «καυτό» Καραϊασκάκη.

«Πιστεύω ότι θα κάνουμε το παιχνίδι μας. Εχουμε συνηθίσει στην Αγγλία να παίζουν σε πολύ θερμή ατμόσφαιρα και ο καλύτερος τρόπος για να ψυχράνει μία ατμόσφαιρα είναι να παίξει καλό ποδόσφαιρο», ήταν τα λόγια του.

Μία πιθανή 11άδα που μπορεί να επιλέξει ο Βενγκέρ με σχηματισμό 4-3-3 θα αποτελείται από τους εξής: Ο Φαμπιάνσκι τερματοφύαλακας, έχοντας μπροστά του τους Κρουζ, Σιλβέστρ, Μπάρτλεϊ, και Γκίλμπερτ. Στο κέντρο του κέντρου Σονγκ, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, ενώ στην επίθεση θα βρίσκονται οι Γουόλκοτ, Μέριδα και Βέλα.

Αναλυτικά, η αποστολή της Αρσεναλ αποτελείται από τους: Κάρλος Βέλα, Θίο Γουόλκοτ, Ααρον Ράμσι, Αλεξ Σονγκ, Μικαέλ Σιλβέστρ, Τζακ Γουίλσιρ, Λούκας Φαμπιάνσκι, Βίτο Μανόνε, Φραν Μέριδα, Κάιλ Μπάρτλι, Φρανσίς Κοκελίν, Τόμας Κρουζ, Κρεγκ Ίστμοντ, Τζέι Εμάνιουελ-Τόμας, Κερέα Γκίλμπερτ, Λιούκ Έϊλινγκ, Μαρκ Ράνταλ, Ζιλ Σουνού.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Πορτογάλος Λουσίλιο Μπατίστα. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Ζοάο Σάντος και Βενάσιο Τομέ. Ο Μπατίστα είχε σφυρίξει και το περσινό 3-1 από την Σεντ Ετιέν στο Καραϊσκάκη.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Αρσεναλ είναι η δεύτερη συνάντηση στην ιστορία των δυο ομάδων. Ο πρώτος έγινε στις 29/9/2009 στο Λονδίνο, όπου οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 2-0.

Η εντός έδρας παράδοση του Ολυμπιακού με αγγλικές ομάδες περιλαμβάνει 2 νίκες, 3 ήττες και 3 ισοπαλίες. Η Αρσεναλ επί ελληνικού εδάφους έχει 2 νίκες, 2 ήττες και 1 ισοπαλία.

Αναλυτικά:

01/12/1965 Ολυμπιακός - Γουεστ Χαμ 2-2 Κύπελλο Κυπελλούχων
08/11/1972 Ολυμπιακός - Τότεναμ 1-0 Κύπελλο UEFA
23/11/2000 Ολυμπιακός - Λίβερπουλ 2-2 ' '
10/10/2001 Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουν. 0-2 Τσάμπιονς Λιγκ
23/10/2002 Ολυμπιακός - Μάντσεστερ Γιουν. 2-3 ' '
28/09/2004 Ολυμπιακός - Λίβερπουλ 1-0 ' '
10/03/2005 Ολυμπιακός - Νιούκαστλ 1-3 Κύπελλο UEFA
19/02/2008 Ολυμπιακός - Τσέλσι 0-0 Τσάμπιονς Λιγκ

16/09/1981 Παναθηναϊκός - Αρσεναλ 0-2 Κύπελλο UEFA
16/09/1997 ΠΑΟΚ - Αρσεναλ 1-0 ' '
09/12/1998 Παναθηναϊκός - Αρσεναλ 1-3 Τσάμπιονς Λιγκ
26/09/2001 Παναθηναϊκός - Αρσεναλ 1-0 ' '
20/10/2004 Παναθηναϊκός - Αρσεναλ 2-2 ' '


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου