Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Έκτακτο δελτίο καιρού - 6 αγνοούμενοι από την κακοκαιρία



Αυξάνονται ώρα με την ώρα τα προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας στη χώρα μας. Σφοδρές χιονοπτώσεις σημειώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Σύμφωνα με αναφορά από ανταποκριτή του Xalazi.gr... στα Ιωάννινα, επικρατεί ισχυρός Βορειοανατολικός άνεμος, ενώ χιονοθύελλες σημειώνονται στην Πίνδο από τα 1.000 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Τις πρωινές ώρες, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και σε περιοχές με 800 μέτρα υψόμετρο. Δύσκολα τα πράματα στο πέρασμα της Κατάρας, καθώς λόγω της έντονης χιονοπτώσεις, τα εκχιονιστικά μηχανήματα παλεύουν να κρατήσουν ανοιχτό το ορεινό οδικό δίκτυο.

Και στην υπόλοιπη χώρα όμως, τα πράματα είναι δύσκολα. Με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στα ορεινά του Νομού Τρικάλων. Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται: στην εθνική οδό Τρικάλων - Άρτας, από το 35ο (Ελάτη) έως το 75ο χιλιόμετρο (Γέφυρα Αξιού), στην επαρχιακή οδό Πύλης - Μεσοχώρας από το 24ο χιλιόμετρο (Στουρναρέϊκα) έως το 55ο χιλιόμετρο (Μεσοχώρα), στην εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων από το 63ο χιλιόμετρο (Παναγιά) έως το 76ο χιλιόμετρο (Κατάρα).

Η χιονόπτωση συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, ενώ το ύψος του χιονιού στις παραπάνω περιοχές φτάνει μέχρι και τα 20 εκατοστά! Από το πρωί χιονίζει και στα ορεινά χωριά του Ν. Καρδίτσας. Με αλυσίδες γίνεται η κίνηση των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Μουζακίου - Πετρίλου (19ο έως 30ο χιλιόμετρο), Μουζακίου - Άρτας (19ο έως 35ο χιλιόμετρο), Καρδίτσας - Νεοχωρίου- Καρύτσας (από 21ο χιλιόμετρο) και Καρδίτσας - Καλλιθήρου- Μούχας - Φράγμα Νικολάου Πλαστήρα (από 26ο χιλιόμετρο). Η χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, ενώ το ύψος του χιονιού κυμαίνεται από 10 έως 20 εκατοστά.

Εντωμεταξύ, δύο άτομα αναζητούνται στην Ευξεινούπολη της Μαγνησίας και άλλα τέσσερα στην Φλώρινα, λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Στην Μαγνησία, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για να βρεθούν οι δύο άντρες, βοσκοί, που προσπάθησαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, να περάσουν απέναντι από ένα ποτάμι της περιοχής. Οι βροχοπτώσεις σε ολόκληρο τον νομό είναι συνεχείς από χθες το βράδυ. Εντωμεταξύ, μέχρι αυτή την ώρα, η πυροσβεστική έχει δεχτεί περισσότερες από 90 κλήσεις για απάντληση υδάτων στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου.

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται από τις επόμενες ώρες στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα, με κατά τόπους έντονες καταιγίδες, που αχτυπήσουν από το βράδυ και την Αθήνα, με τα αφινόμενα να είναι έντονα κατά τηη διάρκεια της νύχτας. Επιδείνωση όμως παρουσίασε ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε, καθώς ξέσπασαν θυελλώδεις άνεμοι, έντονες βροχές, καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις σημειώνονται σε ορεινές περιοχές. Επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός και στην υπόλοιπη χώρα, ωστόσο, αρκετά έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στη Μακεδονία. Συγκεκριμένα, διακοπές στην ηλεκτροδότηση και πλημμυρισμένοι δρόμοι σε πολλές περιοχές της Θεσσαλονίκης, είναι Τα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη, που πλήττεται από αργά χθες το βράδυ, από ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Οι ριπές του ΒΑ ανέμου που κατεγράφησαν είναι:74χλμ/ω στο κέντρο, 86,9χλμ/ω και στην Κάτω Πυλαία, 78,9χλμ/ω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου