Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

H σωστή διατροφή, κλειδί για το όμορφο δέρμα!

Νέα μελέτη από Βρετανούς επιστήμονες αναιρεί τις ευεργετικές ιδιότητες του νερού. Σε σχέση με παλαιότερες έρευνες, η τωρινή υποστηρίζει ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας
νερού δεν προσφέρει καλύτερο δέρμα, επισημαίνοντας ότι η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για το όμορφο δέρμα.
Τα αποτελέσματα της μελέτης αναφέρουν ότι μια ισορροπημένη διατροφή, σε συνδυασμό με χρήση αντηλιακού, είναι πιο αποτελεσματικά για να διατηρηθεί το δέρμα σφριγηλό και νεανικό.
Η συγγραφέας της εν λόγω έρευνας, Χέδερ Γουρεγκίρ, αναφέρει:
«Η κατανάλωση νερού από μόνη της ουσιαστικά δεν έχει ευεργετικά αποτελέσματα για το δέρμα και το πώς θα φαίνεται. Πρόκειται για παρεξήγηση». Οι βιταμίνες Α, Β, C και Ε, οι οποίες εμπεριέχονται σε φρούτα και λαχανικά είναι πιο σημαντικές για τη διατήρηση και ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος.


Το να μην καταναλώνει κανείς τις βιταμίνες αυτές μπορεί να προκαλέσει ξηροδερμία ή δερματίτιδα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί. Σε κάθε περίπτωση, η έρευνα ξεκαθαρίζει ότι το να πίνει κανείς άφθονο νερό είναι απαραίτητο για την καλή υγεία. Το κάπνισμα και η έκθεση στον ήλιο γερνάνε το δέρμα.


Η δρ. Γουρεγκίρ καταλήγει: «Τα φρούτα και τα λαχανικά κάνουν το δέρμα να λειτουργεί και το βοηθάνε να διατηρείται νέο. Το ίδιο και η αντηλιακή κρέμα, η οποία εμποδίζει τη γήρανση και τα σημάδια της».

thenewsbus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου