Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

ΑΣΕΠ: τους... ρούφηξε ο αγωγός


Δύο στους 10 υποψηφίους που συμμετείχαν στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ δεν ήξεραν ότι στην προηγούμενη Βουλή εκπροσωπούνταν πέντε κόμματα, μόλις 4 στους 10 γνώριζαν πως οι χώρες της Ε.Ε. είναι 27, ενώ η ερώτηση- κόλαφος ήταν για τον αγωγό Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη: οι 9 στους 10 αγνοούσαν πως διέρχεται από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία!...

Ποσοστό μικρότερο του 60% απάντησε εξάλλου πως σε περίπτωση επαφής με τα μάτια «συνιστάται» η πλύση με άφθονο νερό, καθώς οι υπόλοιποι δήλωσαν είτε ότι «συνιστάτε» ή ότι «συνίσταται». Αντιστοίχως, μόλις ένας στους 4 υποψηφίους πέτυχε τη σωστή απάντηση πως το βάρος κάποιου στη Σελήνη θα είναι μικρότερο απ΄ ό,τι στη Γη. «Μαργαριτάρια» έβγαλε το πρώτο τεστ δεξιοτήτων, που διενεργήθηκε πριν από έναν χρόνο και για το οποίο ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γ. Βέης έδωσε χθες στη Βουλή αναλυτικά ποσοστά για τις σωστές απαντήσεις ανά ερώτηση. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία, πολλές απλές ερωτήσεις «έκαψαν» τους υποψήφιους και τους στέρησαν μεγάλο αριθμό μονάδων.

Η απόδοση των υποψηφίων στο πρώτο τεστ αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα δεδομένου ότι το ΑΣΕΠ σχεδιάζει ήδη τη διενέργεια νέου τεστ δεξιοτήτων. Στελέχη της ανεξάρτητης Αρχής ανέφεραν πως στόχος είναι να προλάβουν να πραγματοποιηθεί έως τον Μάρτιο του 2010 και σε κάθε περίπτωση εντός του πρώτου εξαμήνου του νέου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου