Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Η απόλυτη τρέλα του Gummy Bear


Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες μιας εντελώς σουρεαλιστικής κατάστασης που ούτε ο Σαλβατόρ Νταλί δεν θα μπορούσε να εμπνευστεί.
Ένα πράσινο αρκουδάκι ονόματι Gummy Bear έγινε πρώτη φίρμα στη χώρα μας αγγίζοντας τα όρια της... πανδημίας
Το γνωστό τραγούδι του Υφαντή ξεκίνησε την καριέρα του στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2007. Τότε ο Γερμανός συνθέτης Christian Schneider συνέθεσε αυτό το παιδικό τραγουδάκι, το οποίο γρήγορα γυρίστηκε και σε video clip, και εν ριπή οφθαλμού έκανε το γύρο του κόσμου. Το ίδιο video και το ίδιο τραγούδι, σε τουλάχιστον 7 διαφορετικές γλώσσες, έχει παιχτεί πάνω από...

150.000.000 φορές στα YouTube και MySpace χώρια τα ''κατεβάσματα'' των αντίστοιχων ringtones!
Στην Ελλάδα δεν το γνώριζε κανείς μέχρι πρότινος. Κάποιο πανέξυπνο στέλεχος διαφημιστικής εταιρίας είχε την ιδέα να πάρει το τραγούδι και να το προσαρμόσει για τις ανάγκες της διαφήμισης του Υφαντή και έπιασε φλέβα χρυσού!
Φαντάζομαι ότι ούτε ο ίδιος μπορούσε να φανταστεί το τι θα επακολουθούσε από αυτή τη διαφήμιση! Η ανταπόκριση του ελληνικού κοινού ήταν τόσο μεγάλη και έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να μπορούμε πλέον να μιλάμε ότι στάδιο της υπερβολής ήδη ξεπεράστηκε.

Το περιοδικό Τηλέραμα έσπευσε έξυπνα και ήρθε σε συμφωνία με την Universal (η οποία έχει τα δικαιώματα του αυθεντικού τραγουδιού ''I Am Your Gummy Bear'') να μοιράσει μαζί με το περιοδικό και το CD με το τραγούδι. Το αποτέλεσμα; Μέσα σε μιάμιση ώρα ξεπούλησε 75.000 τεύχη! Με την επαναδιανομή του τραγουδιού και την επόμενη εβδομάδα, πουλήθηκαν τουλάχιστον άλλα 150.000 τεύχη!!! Μαζί με τις υπόλοιπες πωλήσεις στα δισκοπωλεία, το τραγούδι έκανε 350.000 πωλήσεις! Τι Χατζηγιάννης, τι Michael Jackson.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου