Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

Το... ταξίδι συνεχίζεται


Το... ταξίδι του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται. Οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι στους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και δικαιούνται να κάνουν όνειρα για το... κάτι παραπάνω. Το gazzetta.gr γράφει για την επόμενη μέρα... 
ενός... μεθυστικού θριάμβου και όχι μόνο...


«Δώσαμε απαντήσεις!»

Η πρόκριση αυτή αποτέλεσε μία μεγάλη ένεση ηθικού για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Είναι ο θρίαμβος που αποζητούσαν!

Μία ομάδα που είναι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα χτυπημένη από πολλά αγωνιστικά προβλήματα πήρε με το... σπαθί της την πρόκριση από την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Και τώρα; Τώρα ότι ήθελε προκύψει...

«Δώσαμε απαντήσεις!», έλεγαν μεταξύ άλλων οι παίκτες ενώ ο Βραζιλιάνος τεχνικός τους, Ζίκο δεν προλάβαινε να δίνει συγχαρητήρια! Τους έδινε πολλά μπράβο, διότι όπως έλεγε και ο ίδιος ξεπέρασαν τους εαυτούς τους. Τα... έδωσαν πραγματικά όλα για την πρόκριση.

Στον Ολυμπιακό θεωρούν πως όρθωσαν το ανάστημά τους και ότι σημείωσαν ένα πολύ μεγάλο επίτευγμα δεδομένων των συνθηκών και των αγωνιστικών συγκυριών. Η πρόκρισή τους στους «16» ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να τους συμβεί σε μία περίοδο που ήρθε και μία σπουδαία νίκη σε βάρος του Παναθηναϊκού στο μεγάλο ντέρμπι της Σούπερ Λίγκας.

Παράλληλα είναι όντως μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Έτσι ότι ζήτησε ο πρόεδρος της ομάδας, Σωκράτης Κόκκαλης έγινε και ας έχει μείνει... μισός ο Ολυμπιακός...

Τρελάθηκε ο κόσμος!

Τραγούδια, συνθήματα, αποθέωση, χειροκρότημα... Όλα αυτά μαζί συνθέτουν το... παλζ του... τρελαμένου κόσμου του Ολυμπιακού! Ενός κόσμου που από την αγανάκτηση και τον προβληματισμό στην εποχή Κετσπάγια πέρασε στον ενθουσιασμό και στην γλυκιά προσμονή των επερχόμενων αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού στάθηκε γι' ακόμη μία φορά στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας και ένα μέρος αυτής της πρόκρισης του ανήκει δικαιωματικά...

Περιμένοντας τα... μεγαθήρια...

Στις 18 του μηνός θα είναι η μέρα της... κρίσης για τον Ολυμπιακό. Στην κλήρωση της Νιόν οι πρωταθλητές της Ελλάδας θα περιμένουν να δουν ποιός εκ των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ, Τσέλσι, Φιορεντίνα, Σεβίλλης και Μπορντό θα βρεθεί στον... δρόμο του. Όποια ομάδα πλέον και αν του τύχει το έργο του θα είναι σαφώς πιο δύσκολο...

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο Καραϊσκάκη στις 16 ή 17 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στην έδρα του αντιπάλου στις 23 ή 24 Φεβρουαρίου.

Φλας μπακ από την Μπρατισλάβα στο Καραϊσκάκη!

Κάνοντας μία μίνι... αναδρομή στο παρελθόν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την ευρωπαϊκή του περιπέτεια το καλοκαίρι με τα δύο ματς του τρίτου προκριματικού γύρου με την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Ο νεοαφιχθείς τεχνικός, Τιμούρ Κετσπάγια είχε πάρει εντολή να βάλει την ομάδα στους ομίλους και αυτό φρόντισε να κάνει. Την Σλόβαν ο Ολυμπιακός τη νίκησε με σκορ 2-0 δύο φορές.

Εν συνεχεία ήρθε η Σέριφ Τίραλσπορ. Και εκεί η αποστολή εξετελέσθη! Οι πρωταθλητές Ελλάδας επικράτησαν με 1-0 και με 2-0 επί των αντιπάλων τους και παρότι γενικά η αγωνιστική τους εικόνα δεν ικανοποίησε -κάτι που ίσχυσε και στα ματς με την Σλόβαν- πήραν το εισιτήριο για τους ομίλους, που ήταν και το ζητούμενο.

Αν και με προβλήματα πήραν τ' αποτελέσματα...

Η φάση των ομίλων δεν ήταν μία εύκολη... υπόθεση για τον Ολυμπιακό, που ταλανιζόταν από αγωνιστικά προβλήματα και όχι μόνο από τις αρχές της σεζόν. Η αποχώρηση του Τιμούρ Κετσπάγια προκάλεσε τριγμούς, όμως ευτυχώς για τον Ολυμπιακό οι Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και Ανδρέας Νινιάδης έκαναν αυτό που έπρεπε έως ότου έρθει ο Ζίκο.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να συγκεντρώσει 10 βαθμούς σε 6 αγώνες. Νίκησε τις Άρσεναλ, Σταντάρ Λιέγης και Άλκμααρ στην έδρα του (με 1-0, 2-1 και 1-0 αντίστοιχα), έχασε από τις δύο πρώτες με 2-0 και ήρθε ισόπαλος 0-0 στην Ολλανδία.

Αξιοποιώντας λοιπόν πλήρως τον παράγοντα έδρα και φέρνοντας ένα Χ εκτός έδρας βρέθηκε στην επόμενη φάση, πανηγυρίζοντας έξαλλα!

Ποιοί σκόραραν...

Ας δούμε όμως ποιοί είναι οι παίκτες που βρήκαν φέτος δίχτυα στο Τσάμπιονς Λιγκ για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Πιο συγκεκριμένα:

29 Ιουλίου: Σλόβαν-Ολυμπιακός 0-2: 2' Α. Παπαδόπουλος, 21' Λεονάρντο.
5 Αυγούστου: Ολυμπιακός-Σλόβαν 2-0: 35' Μαρέσκα, 56' Ντιόγκο.
18 Αυγούστου: Σέριφ-Ολυμπιακός 0-2: 46' Ντουντού, 81' Μήτρογλου.
26 Αυγούστου: Ολυμπιακός-Σέριφ 1-0: 82' Μήτρογλου.
16 Σεπτεμβρίου: Ολυμπιακός-Άλκμααρ 1-0: 79' Τοροσίδης.
20 Οκτωβρίου: Ολυμπιακός-Σταντάρ Λιέγης 2-1: 43' Μήτρογλου, 93' Στολτίδης.
9 Δεκεμβρίου: Ολυμπιακός-Άρσεναλ 1-0: 47' Λεονάρντο.

Λεονάρντο και Μέλμπεργκ για... φίλημα!

Στο μεταξύ δύο παίκτες έκαναν κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους στο χθεσινό παιχνίδι. Ο λόγος για τον πολύ ανεβασμένο στα τελευταία παιχνίδια, Λεονάρντο, που όχι μόνο σκόραρε αλλά έσωσε την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση διώχνοντας την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή αλλά και τον... απροσπέλαστο Όλαφ Μέλμπεργκ.

Ο Σουηδός ήταν εκ νέου αμυντικός... βράχος. Στο πρόσωπό του ο Ολυμπιακός έχει βρει έναν πραγματικό ηγέτη της αμυντικής του γραμμής. «Εδώ είναι στάση Μέλμπεργκ!», φώναζε στους παίκτες της Άρσεναλ ο κόσμος όταν τους ανέκοπτε ο ξανθομάλλης διεθνής άσος.

Αγωνιστικά και οικονομικά οφέλη

Για τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη υπόθεση το να κερδίζει ακόμη και τα... δεύτερα της Άρσεναλ και να παίρνει μία τέτοια πρόκριση. Τ' αγωνιστικά οφέλη είναι μεγάλα, όπως και τ' οικονομικά.

Τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία του συλλόγου θα βοηθήσουν στο μεταγραφικό πεδίο και όχι μόνο... Παράλληλα ανεβαίνει το πρεστίζ της ομάδας ενώ δίνει και σημαντικούς βαθμούς στην χώρα μας.

Αλλαγή κλίματος για Ζίκο

Δεν έχει περάσει λίγος καιρός, που ο Ζίκο είχε μπει στο... στόχαστρο. Μετά το 2-2 με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης... έβραζε και μαζί του! Ο Βραζιλιάνος προπονητής, είχε περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση και έπρεπε να βγάλει τον εαυτό του από αυτήν.

Έκανε λοιπόν ότι καλύτερο μπορούσε κάτω από τις υπάρχουσες περιστάσεις. Πρόσεξε πιο πολύ τα παιχνίδια, έστησε καλύτερα την ομάδα του και πήρε τόσο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό όσο και την πολύτιμη πρόκριση. Έτσι έκανε την... οργή, ενθουσιασμό. Άλλωστε όπως είπε και ο ίδιος όταν «κερδίζεις, μένεις, όταν χάνεις, φεύγεις».

Δεν κέρδισε μόνο την θέση του...

Ο Ζίκο δεν διασφάλισε μόνο την θέση του μ' αυτά τ' αποτελέσματα. Εξασφάλισε και το δικαίωμα να ζητά πλέον μεταγραφές. Για την ακρίβεια τέσσερις στον αριθμό. Θέλει δύο επιθετικούς, έναν παίκτη για τ' αριστερά και έναν επιθετικό μέσο που να μπορεί να κάνει παιχνίδι.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού από την πλευρά του διευκρίνισε πως θα γίνουν νέες προσθήκες. Έτσι μέσα απ' αυτήν την διαδικασία ο Ολυμπιακός μπορεί να βγει μόνο κερδισμένος...


gazzetta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου